Afspraak op afstand

Persoonlijke en veilige zorg op afstand met beeldbellen via WeSeeDo

Het is onze prioriteit u de juiste zorg te bieden, ook in deze tijd. De videobeldienst WeSeeDo helpt ons u veilig en op afstand persoonlijk te helpen. Wij vertellen u graag meer over deze ontwikkeling, zodat u er met een gerust hart op kunt vertrouwen dat ook op afstand onze zorg professioneel is.

Een consult met uw huisartspraktijk op afstand

Heeft u verkoudheidsklachten? Dan mag u vanwege de huidige maatregelen niet langskomen in onze praktijk. Met onze videobeldienst kan (indien medisch noodzakelijk) het consult toch plaatsvinden, beantwoorden wij uw vragen en ondersteunen wij bij klachten. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u uzelf of anderen in gevaar brengt en wordt u alsnog goed geholpen.

Hoe werkt WeSeeDo?

U hoeft geen ervaren computergebruiker te zijn om gebruik te maken van WeSeeDo, de videobeldienst. U hoeft er niets voor te downloaden en u hoeft zich nergens voor te registreren. Van uw huisartspraktijk ontvangt u een link per e-mail, waarmee het videobellen kan worden gestart. Hieronder leggen wij u stap voor stap uit hoe het werkt:

 

  • U krijgt telefonisch een afspraak voor een digitaal consult met de huisartspraktijk. Dit kan zijn met de verpleegkundige, assistente of huisarts
  • U ontvangt een e-mail van de huisartspraktijk met daarin een link waarmee u het videogesprek activeert
  • U klikt op de dag en tijd van de afspraak op deze ontvangen link
  • U neemt plaats in de online wachtkamer
  • De desbetreffende medewerker van de huisartspraktijk start het videogesprek en het consult

 

Heeft u klachten en/of vragen? Kijk dan eerst op thuisarts.nl of u een antwoord op u vragen kunt vinden. Komt u er niet uit of geeft thuisarts.nl aan dat u uw huisartspraktijk moet consulteren: bel of mail dan met onze assistente; tel 050 – 5 34 45 24 of mail naar assistente@medischcentrumharen.nl

 

De huisarts bepaalt of de afspraak digitaal zal plaatsvinden, u uitgenodigd wordt voor een consult op de praktijk of dat u telefonisch dan wel per mail te woord wordt gestaan. Dit naar de mogelijkheden en prioritering op dat moment. U zult begrijpen dat wij bij (extreme) drukte keuzes moeten maken. Wij hopen dan ook op uw begrip.

Ander zorgaanbod

Manueel therapeut

Bas Jansema, manueel therapeut Bas is eigenaar van Kern Fysiotherapie.

Huisarts

Medisch centrum Haren is een moderne huisartsenpraktijk. Patiënten kunnen hier niet alleen terecht voor een regulier bezoek aan de huisarts, maar ook voor andere (medische) zaken. Het pand biedt namelijk onderdak aan verschillende paramedici, zoals een fysiotherapeut, bekkenbodemfysiotherapeut en plastisch chirurgen. Oprichter en initiatiefnemer van Medisch Centrum Haren is huisarts Patty van den Berg (AGB-code 01-025473). Zij nam met ingang van april 2014 de huisartsenpraktijk van dokter P. Boorsma aan de Julianalaan ove

Assistenten

Bij de assistente kunt u terecht met al uw vragen en voor het maken van afspraken. Tevens hebben de assistentes een eigen spreekuur. U kunt op hun spreekuur terecht voor: Bloedprikken Bloeddruk meten Wratjes aanstippen Oren uitspuiten Hechtingen verwijderen Glucose meten Urineonderzoek Zwangerschapstest Uitstrijkjes maken voor het bevolkingsonderzoek Afnemen van SOA kweken (Sexueel Overdraagbare Aandoeningen) Geven van injecties Assisteren bij chirurgische ingrepen Wondverzorging Zwachtelen van benen Verlenen van eerste hulp Hartfilmpjes maken (ECG) Een luisterend oor Ook voor het assistentenspreekuur geldt: spreekuur op afspraak. Er is dus geen inloopspreekuur! Tevens ondersteunen de assistentes de POH-S in de zorg voor de diabetespatiënten, COPD patiënten en de patiënten met cardiovasculaire problemen.

POH-S

De praktijkondersteuner somatiek ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten die een chronische lichamelijke aandoening hebben. In de meeste gevallen is dit diabetes, astma, COPD (bronchitis en longemfyseem) of een hart- en vaatziekte. Hiervoor heeft Medisch Centrum Haren een eigen POH-S (Praktijk Ondersteuner Somatiek) in dienst. Een afspraak maken kan gewoon via onze assistente. De kosten vallen onder huisartsenzorg, u bent dus geen eigen bijdrage verschuldigd. Ook gaat het niet van uw eigen risico af.

POH-GGZ

De Praktijk Ondersteuner Huisarts-GGZ (POH-GGZ) ondersteunt de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psycho-sociale problemen. Bij een vermoeden van psychische problematiek kan de huisarts een beroep doen op onze POH GGZ. Tijdens een kennismakingsgesprek met de patiënt analyseert de POH GGZ de problemen die er spelen. Enkele voorbeelden van klachten: - Overspannenheid. - Somberheid, depressieve gevoelens. - Burn-outklachten. - Angstige gevoelens. - Lichamelijke klachten waarvoor geen directe oorzaak te vinden is. - Problemen in relatie, scheiding of moeite met het opvoeden van de kinderen. - Verslavingsproblemen (bv alcohol, drugs, gamen). - Rouwverwerking. - Gevoel van eenzaamheid.

Diëtist

Een goed voedingsadvies is altijd een advies op maat.
Ga naar de inhoud