Nieuws

Lees hier de nieuwste berichten over de ontwikkelingen binnen en buiten onze praktijk.

Toestemming medische gegevens Landelijk SchakelPunt LSP

Algemeen nieuws

21-08-2023

Uw eigen huisarts en apotheek houden een eigen dossier over u bij met uw medische gegevens. Hierin staat informatie die belangrijk is voor u is. Deze gegevens kunnen uitgewisseld worden met het LSP (Landelijk Schakelpunt).

Aangepast zorgaanbod huisartsen in de zomervakantie

Geen categorie

20-06-2023

I.v.m personeelskrapte zijn alle huisartsenpraktijken in Haren genoodzaakt om in de periode van 22 juli t/m 3 september alleen noodzakelijke zorg te leveren.

Sluitingsdata MCH 2023/2024

Lokaal nieuws

20-04-2023

Medisch Centrum Haren is op de volgende datums in 2023/2024 gesloten en zal huisartsenpraktijk Hondsrug waarnemen.

Aanmelden online zorgportaal

Lokaal nieuws

12-07-2022

Zit u met vragen of ervaart u lichte klachten? Wilt u een herhaalrecept aanvragen, uw patiëntendossier inzien of om een andere reden contact zoeken met uw huisarts?

Vernieuwde telefonische bereikbaarheid

Lokaal nieuws

12-07-2022

Sinds kort heeft Medisch Centrum Haren een veranderde telefonische bereikbaarheid. Telefonie van nu is niet 20 minuten in de wacht staan, maar een afspraak maken en later automatisch teruggebeld worden. Met ons nieuwe telefoonsysteem bepalen bellers (u) zelf of ze wachten op een medewerker, een voicemail inspreken of een terugbelafspraak inplannen. Op basis van de beschikbaarheid weet het systeem wanneer u teruggebeld kunt worden.

Herinvoering COVID-19 maatregelen

Lokaal nieuws

06-07-2022

Vanwege de oplopende corona besmettingen zijn wij in navolging van de Doktersdienst Groningen ook bij Medisch Centrum Haren genoodzaakt om weer de inmiddels welbekende beperkende COVID19 maatregelen in te voeren. Heeft u covid gerelateerde klachten? Kom niet naar de huisartsenpraktijk maar neem vooraf contact op.

Gewijzigde openingstijden

Lokaal nieuws

18-03-2022

Voor spoed en levensbedreigende situaties zijn wij van 8.00 tot 17.00 uur bereikbaar. De deur is open van 8.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van 12.30-13.30 (lunchpauze) De balie is in verband met covid de hele dag gesloten.

Vaccinaties bij kinderen met een verhoogd medisch risico

Algemeen nieuws

21-12-2021

Coronavaccinatie bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar met een medisch verhoogd risico Kinderen van 5 tot en met 11 jaar met onderliggende aandoeningen kunnen een coronavaccinatie krijgen. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld ernstige astma, chronische longaandoeningen of aangeboren hartafwijkingen. Ze krijgen vanaf 18 december een uitnodiging voor de coronavaccinatie van hun kinderarts. De GGD is gevraagd om de kinderen te prikken op de GGD-vaccinatielocaties. Waar vindt u informatie wanneer u vragen heeft: Verwachting is dat de meeste vragen bij de kinderarts terecht komen. Het kan ook voorkomen dat de huisarts of de doktersassistente vragen krijgt. Wanneer dit het geval is, verwijzen wij graag naar de volgende sites: https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/vaccinatie-kinderen https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/kinderen-5-tot-en-met-11-jaar-medisch-verhoogd-risico https://www.thuisarts.nl/corona/mijn-kind-heeft-uitnodiging-gekregen-voor-prik-vaccinatie-tegen-corona RIVM Op de site van het RIVM staan ook verschillende vragen en antwoorden. Op basis van de vragen en antwoorden is er een bureaukaart opgesteld. Voor een up-to-date overzicht is het handig om regelmatig de site te checken. https://www.snpg.nl/wp-content/uploads/2021/12/Bureaukaart-vaccinatie-kinderen_2.pdf 

1 2
Naar de inhoud springen