Huisarts

Medisch centrum Haren is een moderne huisartsenpraktijk. Patiënten kunnen hier niet alleen terecht voor een regulier bezoek aan de huisarts, maar ook voor andere (medische) zaken. Het pand biedt namelijk onderdak aan verschillende paramedici, zoals een fysiotherapeut, bekkenbodemfysiotherapeut en een diëtist. Oprichter en initiatiefnemer van Medisch Centrum Haren is huisarts P van den Berg (AGB-code 01-025473). Zij nam met ingang van april 2014 de huisartsenpraktijk van dokter P. Boorsma aan de Julianalaan over.

Kwaliteit staat voorop bij het Medisch Centrum Haren. Maar daarnaast hebben we nóg een aantal kernwoorden. Transparant en vernieuwend.

MCH biedt reguliere geneeskundige zorg conform de meest recente standaarden en richtlijnen. De huisarts werkt conform de NHG standaarden, dit zijn de wetenschappelijk getoetste richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Medisch Centrum Haren levert geen alternatieve geneeskundige zorg. MCH is dan ook geaccrediteerd volgens de NPA praktijkaccreditering.

Ander zorgaanbod

Manueel therapeut

Bas Jansema, manueel therapeut Bas is eigenaar van Kern Fysiotherapie.

Assistenten

Bij de assistente kunt u terecht met al uw vragen en voor het maken van afspraken. Tevens hebben de assistentes een eigen spreekuur. U kunt op hun spreekuur terecht voor: Bloedprikken Bloeddruk meten Wratjes aanstippen Oren uitspuiten Hechtingen verwijderen Glucose meten Urineonderzoek Zwangerschapstest Uitstrijkjes maken voor het bevolkingsonderzoek Afnemen van SOA kweken (Sexueel Overdraagbare Aandoeningen) Geven van injecties Assisteren bij chirurgische ingrepen Wondverzorging Zwachtelen van benen Verlenen van eerste hulp Hartfilmpjes maken (ECG) Een luisterend oor Ook voor het assistentenspreekuur geldt: spreekuur op afspraak. Er is dus geen inloopspreekuur! Tevens ondersteunen de assistentes de POH-S in de zorg voor de diabetespatiënten, COPD patiënten en de patiënten met cardiovasculaire problemen.

POH-S

De praktijkondersteuner somatiek ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten die een chronische lichamelijke aandoening hebben. In de meeste gevallen is dit diabetes, astma, COPD (bronchitis en longemfyseem) of een hart- en vaatziekte. Hiervoor heeft Medisch Centrum Haren een eigen POH-S (Praktijk Ondersteuner Somatiek) in dienst. Een afspraak maken kan gewoon via onze assistente. De kosten vallen onder huisartsenzorg, u bent dus geen eigen bijdrage verschuldigd. Ook gaat het niet van uw eigen risico af.

POH-GGZ

De Praktijk Ondersteuner Huisarts-GGZ (POH-GGZ) ondersteunt de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psycho-sociale problemen. Bij een vermoeden van psychische problematiek kan de huisarts een beroep doen op onze POH GGZ. Tijdens een kennismakingsgesprek met de patiënt analyseert de POH GGZ de problemen die er spelen. Enkele voorbeelden van klachten: - Overspannenheid. - Somberheid, depressieve gevoelens. - Burn-outklachten. - Angstige gevoelens. - Lichamelijke klachten waarvoor geen directe oorzaak te vinden is. - Problemen in relatie, scheiding of moeite met het opvoeden van de kinderen. - Verslavingsproblemen (bv alcohol, drugs, gamen). - Rouwverwerking. - Gevoel van eenzaamheid.

Diëtist

Elke vrijdag van 08.00-17.00 uur ben ik in Medisch Centrum Haren. Een goed voedingsadvies is altijd een advies op maat. Ieder mens is uniek, ieder advies daarom ook. Als diëtist kijk ik naar het huidige voeding- en leefstijlpatroon en pas hier de adviezen op aan, rekening houdend met de persoonlijke wensen en behoeften. Mijn specialisaties zijn overgewicht, diabetes mellitus ll, hypertensie, ondergewicht en voeding bij ouderen. De diëtist is de specialist op voedingsgebied! U kunt bij haar terecht voor vele voedings- of leefstijlvragen voor jong en oud. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan: Overgewicht, Diabetes mellitus type 1 en 2, Ondergewicht of ondervoeding, Hypertensie (hoge bloeddruk), Hypercholesterolemie (een te hoog cholesterol gehalte), Longproblemen zoals COPD of astma, Maag- Lever- Darmproblemen, Nierziekten, Voeding bij zwangerschap of bij kinderen. Mocht er een indicatie zijn voor een huisbezoek kunnen wij in overleg met u een afspraak aan huis in plannen.

Afspraak op afstand

Persoonlijke en veilige zorg op afstand met beeldbellen via WeSeeDo Het is onze prioriteit u de juiste zorg te bieden, ook in deze tijd. De videobeldienst WeSeeDo helpt ons u veilig en op afstand persoonlijk te helpen. Wij vertellen u graag meer over deze ontwikkeling, zodat u er met een gerust hart op kunt vertrouwen dat ook op afstand onze zorg professioneel is. Een consult met uw huisartspraktijk op afstand Heeft u verkoudheidsklachten? Dan mag u vanwege de huidige maatregelen niet langskomen in onze praktijk. Met onze videobeldienst kan (indien medisch noodzakelijk) het consult toch plaatsvinden, beantwoorden wij uw vragen en ondersteunen wij bij klachten. Zo hoeft u niet bang te zijn dat u uzelf of anderen in gevaar brengt en wordt u alsnog goed geholpen.
Ga naar de inhoud